logo

 
Ιστορικό

Στις αρχές της δεκαετίας του1960, ένας νέος σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του από την μπάντα των ΑΜ.

 Ήταν ο νόμιμος ραδιοφωνικός σταθμός του Αιγίου, του οποίου διευθυντής ήταν ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, ο σημερινός διευθυντής του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ 99,2.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Αιγίου γνώρισε μεγάλη επιτυχία όσο καιρό λειτουργούσε και ήταν ένα από τα ελάχιστα μέσα τότε που ενημέρωναν και ψυχαγωγούσαν το κοινό της περιφέρειας. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται με νοσταλγία.

Δυστυχώς, το 1965, η αυστηρή λογοκρισία απαγόρεψε στο σταθμό της συνέχιση της λειτουργίας του.

Πολλά χρόνια αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, δειλά δειλά έγιναν οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές και με την ψήφιση του νόμου περί ελεύθερης ραδιοφωνίας, κατατέθηκε αμέσως αίτηση για έκδοση άδειας λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού. Έτσι ξεκίνησε νόμιμα το 1988 η Ελεύθερη Ραδιοφωνία Αιγίου, μετέπειτα ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ.

Από το πρώτο καιρό το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των δημοσκοπήσεων. Ο κόσμος το αγάπησε γιατί ακριβώς ο σταθμός είναι πάντα κοντά στον ακροατή, τον σέβεται και σέβεται την επιθυμία του και το δικαίωμά του για έγκυρη ενημέρωση και ψυχαγωγία. Ο κόσμος βρήκε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ό,τι δεν έβρισκε στους άλλους σταθμούς. Σωστή και αντικειμενική ενημέρωση και ψυχαγωγία με όλων των ειδών ελληνικά και ξένα τραγούδια. Τίποτα δεν αποκλείεται από το πρόγραμμα του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ , αρκεί να έχει ποιότητα!

Το 1995 ήταν μια χρονιά που σημάδεψε την Αιγιάλεια και φυσικά και το σταθμό, εφ΄ όσον αποτελεί ένα στοιχείο της τοπικής κοινωνίας. Τη νύχτα της 15ης Ιουνίου 1995, ο καταστρεπτικός σεισμός των 6,2 R προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στο κτίριο όπου στεγαζόταν το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ. Παρ΄ όλη την καταστροφή, όμως, και παρ΄ όλη τη σύγχυση που επικρατούσε εκείνες τις ημέρες, ήταν ο πρώτος σταθμός που λειτούργησε από νωρίς το πρωί μετά το σεισμό και ενημέρωνε το σεισμόπληκτο κόσμο για το τι θα κάνει, που θα απευθυνθεί, για τις εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες στη μοιραία πολυκατοικία και στο ξενοδοχείο Ελίκη, που ΄΄πήραν΄΄ μαζί τους 26 ψυχές… Οι δε δημοσιογράφοι του σταθμού έδωσαν αμέτρητες ανταποκρίσεις σε μεγάλους σταθμούς της Ελλάδας, αλλά και σε ΜΜΕ-κολοσσούς (BBC, DW και άλλους σταθμούς σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία)

Ο σταθμός στεγάστηκε για όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι στο σεισμόπληκτο κτίριο και από το Οκτώβριο του 1995 έως το Μάιο του 1997 στεγάστηκε σε ένα μικρό κοντέινερ, που αποτέλεσε μια καλή λύση μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ σήμερα.

Η αρχή του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ είναι: Πάντα κοντά στον ακροατή. Και οι ακροατές δείχνουν να ανταποδίδουν το σεβασμό και την αγάπη που τους δείχνουμε. Το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ενημερωτικό ραδιόφωνο της Αχαΐας, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ενώ στη γενική κατάταξη βρίσκεται στην πρώτη τριάδα ανάμεσα σε όλα τα ραδιόφωνα του νομού. Και στους 12 νομούς της εμβέλειάς του, όμως, το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ βρίσκεται σε υψηλές θέσεις ακροαματικότητας, κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά από τα δεκάδες τηλεφωνημάτων των ακροατών μας από όλη την Κεντρική και Νοτιοδυτική Ελλάδα.

Οι περιοχές της εμβέλειάς μας είναι οι εξής:

Πάτρα, Καλάβρυτα, Ακράτα, Δερβένι, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι, Λιβαδειά, Άμφισσα, Ιτέα, Ναύπακτος, Αμαλιάδα, Πύργος, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα και στα νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της Κεντρικής και Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η ιστορία του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, μια ιστορία που περιέχει αγώνα, πολλή δουλειά, αλλά και πολλές επιτυχίες που οφείλονται πάντα στο σεβασμό που δείχνουμε στους ακροατές και που ανταποδίδεται με την αγάπη τους!

 

Facebook Share

Share on facebook

Redesigned and hosted: by raster!